Funkymariedesign.se – Allt om de senaste trenderna / Blog / Konsumption /

Vi går mot kallare perioder

Nu är det äntligen Oktober, hipp hipp hurra säger jag! Medan många hänger med läpparna så ser jag fram emot jultider och nyår. Det ska bli skönt att få vila upp sig och också ”äta upp” sig efter att man tränat hårt hela året. Hur som helst så pratade jag med min sambo Jonatan idag om att vi skulle införskaffa en ficklampa som kan vara bra att använda i källaren då vi ännu inte hunnit dra elkablar dit efter inflyttningen till vårt nya hus. Jag vill helst undvika kostnader för tillfället som ni vet men detta var vi tvungna att bara ha och jag som inte kan någonting om belysning fick naturligtvis delegera detta illa kvickt.

En stark ficklampa eller en pannlampa?

I normala fall så brukar det vara jag som ansvarar för inköpen till hushållet men så fort det berör tekniska prylar så stelnar jag av skräck och känner mig osäker. Jag försökte göra ett undantag och lära mig lite om lumen och kapslingsklassningar och allt vad det heter men gav upp efter knappt 15 minuter. Valet stod mellan en pannlampa och en traditionell ficklampa med lysdioder. Jag hade föredragit det första som jag tycker är rätt häftigt som man lätt kan fästa på pannan men här blev jag överkörd av Jonatan. Det viktigaste var att vi hittade en stark ficklampa enligt honom som inte var för dyr och som skulle vara lätt att hålla i handen. Vi blickade på lågpris kedjor tillsammans som Kjell och Clas Ohlsson och även butiker på nätet men till slut föll valet på en Fenix lampa från Ljusgiganten.

 

Kampanj på cykelbelysning

Jag lade märke till att det fanns kampanjer på cykelbelysning och jag som älskar att cykla blev naturligtvis intresserad direkt. Det blev lite tjafs om inköpen men jag fick min vilja igenom då priset var väldigt lågt och inte skulle påverka månadens kassa på något vis. Jag tänkte att det kanske vore bra att ordna med cykelbelysning redan nu så behöver jag inte betala ett överpris när våren är här. På bilden ser ni vilken cykel lampa som jag valde.

Ha det bäst, kram på er alla!

 

Min konsumption måste förändras

Shopping är min största passion i livet, hur galet det än låter. Jag har problem att behärska mig, det erkänner jag och det tänker jag inte sticka under stol med. Denna sida är tänkt att underlätta mitt beroende genom att jag får dela med mig av mina inköp som förhoppningsvis leder till positiv förändring, eller ett steg i rätt riktning. Jag gillar egentligen allt som har en prislapp på även om kläder och dyra design prylar utgör majoriteten av min konsumption så handlar jag lite allt möjligt.

Just nu går jag i tankarna att leasa en Volvo och även om jag verkligen behöva en ny bil till arbetet så kan jag inte med säkerhet avgöra ifall jag bara måste ha den eller om jag bara ”vill” ha den”. Är det ha-begäret som spökar igen?